Hoppe kilincsek 10 év működési garanciával
 2022.08.22 10:37    Hozzászólások 0

Hoppe kilincsek 10 év működési garanciával!

A HOPPE márkanév garancia a minőségre.  A HOPPE kilincsekre a gyártó 10 év működési garanciát ad (a vonatkozó szerelési és karbantartási útmutatások betartása esetén).

A HOPPE termékei számos minőségi vizsgálaton esnek át, hogy a felhasználók a legjobb minőséget kapják. A vizsgálatok túlmutatnak a DIN EN 1906 és a RAL-GZ 607/9 követelményein, ugyanis a HOPPE termékeket életszerűen a nyílászárókon vizsgák, ezáltal nem csak a termékek működését, hanem azok rögzítését is vizsgálják.

Ajtókilincseken végzett vizsgálatok:

A DIN EN 1906 szabványban két tartóssági kategória szerepel ajtókilincsek tekintetében, amely különféle próbaciklusokkal (1 próbaciklus= az ajtó egyszeri nyitása) ír elő vizsgálatokat.

6. kategória – közepes gyakoriságú használat, lakossági felhasználás: 100.000 próbaciklus

7. kategória – nagy gyakoriságú felhasználás, nem lakossági felhasználásra 200.000 próbaciklus

A HOPPE ajtókilincsek lakossági felhasználásra szánt kilincsek esetén 182.500, nem lakossági felhasználásra szánt szerelvények esetén 255.500 próbacikluson estek át. Ezek a számok napi 50-70 ajtóhasználatnak felelnek meg 10 éven keresztül. A vizsgálat során sem a kilincs, sem annak alkatrészei nem lazulhatnak meg. A működési vizsgálat után a kilincseket stabilitási vizsgálatnak vetik alá, hogy működésük biztosan hibátlan legyen.

Ablakkilincseken végzett vizsgálatok:

A RAL-GZ 607/9 szabvány legalább 10.000 buktatási/nyitási próbaciklust határoz meg az ablakkilincsek tartósságának vizsgálatához.

A HOPPE működési garancia vizsgálata során az ablakkilincsek 15.000 buktatási/nyitási próbacikluson esnek át. Ez napi 4 nyitás-zárást és napi 4 buktatást-zárást jelent 10 éven keresztül (1 buktatási/nyitási próbaciklus = az ablak egyszeri nyitása-zárása és egyszeri buktatása-zárása). Ezután ugyanúgy, mint az ajtókilincsek esetén stabilitási vizsgálatnak vetik alá a termékeket, hogy ennyi használat után is kifogástalanul működjenek.

Hozzászólás írása